laupäev, 21. juuni 2014

 2. ja 3. päev....

Meil, kui väsinud reisisellidel, lasti teise päeva hommikul veidi kauem magada. Peale kümmet, kui hommikusöök (kohalik valge, õhuke ja kuiv leib moosiga ning loomulikult ülikange espresso, mida meie lahjendasime ohtra piimaga) söödud, võtsid pere vanim ja noorim tütar meid sappa, et teha nn. talututvumistuur. Nägime ära kõik nende loomad, kassist hobuseni... 

Tutvumistuuril näidati väga palju taimi, mida nad mitmel otstarbel kasutavad.
Põhiline, milleks taimi kasutatakse on mitmete alkoholsete jookide valmistamiseks ning lisaks söökide ja majapidamistarvete valmistamiseks ( luuad).


<Eeslid oma isiklikust majast välja kepsutamas







Kaktus


Päeva kõrghetk oli aga kitse lüpsmine.


Päeva teises pooles oli pasta valmistamine ja kõik see oma pisikeste käekestega.


Järgmise päeva hommikul viidi meid koos perenaise ja vanima tütre Angelaga aeda, kus mitmed aedviljad kasvamas. Meie ülesandeks oli tomatitaimedelt kõik mittevajalik ära näpistada/lõigata ning siis taimed teostada, sidudes nad paelaga taimede kohal jooksva trossi külge. Anul oli kogu see tomatitega tegelemine enam-vähem. Arvo tundis ennast kui koolilaps, kellele matemaatika kuidagi pähe ei mahu.
...Päike!!!!!.. Aias oli seda enam, kui küll ning võttis vahepeal silme eest mustaks. 

Tomatitega lõpetanud.... no muidugi-köögitoimkond!!!:) Arvo nõusid pesema, Anu Eesti toitu valmistama. Eesti toiduks värske keedukartul sealihakastmega, millele juurde kokku segatud roheline salat, mugusibul, kurk ja apelsin... just, just apelsin. Oleks tahtnud panna selle asemele tomatit,paprikat või redist, kuid tomat ja paprika alles aiamaal valmivad ja redisest ei tasu rääkidagi.

Pererahvas vaatas seda salatit küll pika pilguga, sest värsket sibulat nad ei tarbi.. aga tundus, et neile maitses küll.




Talu maadelt avanev vaade.

1 kommentaar:

  1. Oi, kui lahe! Mul siin küll kitse pole keda lüpsta! Nautige :) Ja ootan uusi postitusi ...

    VastaKustuta